Vakantie vieren

2 weken hebben we samen op onze toekomstige plek vakantie gevierd. Wat een feest! zo'n 80 mensen zijn op bezoek geweest om over onze plannen te horen en een rondleiding over het terrein te krijgen. Dat geeft erg veel vertrouwen in het slagen van ons project. Zoveel warme en enthousiaste reacties!
Ook heel fijn om zo samen te zijn, samen plannen te smeden onder de kastanje boom, samen te eten en in de avond van ons kampvuur te genieten onder het genot van gitaarmuziek. Paradijselijke sferen, we kunnen niet wachten om te verhuizen.

Koopakte getekend!

Vanmiddag hebben onze voorzitter (Harm Koopmans) en secretaris (Joke Houwers) de koopakte getekend voor aankoop van camping d'n Eversman in Neede, waar we hof van moeder aarde gaan vestigen.
Yes, weer een mijlpaal gezet!
Iedereen was aanwezig als getuige en naderhand even lekker een terrasje in Zutphen gepakt om het goede leven te vieren.

Crowdfunding

Yes! Al 33.835 euro binnen van de 125.000 die we nog nodig hebben om onze droom te kunnen financieren. Altijd spannend, crowdfunding in vakantie tijd, blijf dus vooral reageren :-) Mocht je willen bijdragen, neem dan contact op met Arjan Verschuur of Joke Houwers

Geef de aarde terug aan zichzelf! Dit is het motto van onze crowd fundings actie voor Hof van Moeder Aarde. En dat is ook precies wat we met Hof van Moeder Aarde gaan doen: een stukje aarde terug geven aan zichzelf. Want ondanks dat het tegenwoordig "heel gewoon" is dat het oppervlak van de aarde verdeeld is in grotere en kleinere stukken grond, die als privé-bezit zijn aangemerkt, vinden wij dat "niet normaal". In plaats van een stuk grond te bezitten, te exploiteren of er mee te speculeren, is het onze intentie om samen te werken met de aarde als levend wezen. Wij geloven namelijk dat als wij goed zorgen voor de aarde, de aarde ook goed zal zorgen voor ons.
Voor zover dat - op dit moment in onze samenleving - juridisch mogelijk is, geven we de aarde terug aan zichzelf door de grond onder Hof van Moeder Aarde in een stichting onder te brengen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de grond niet langer een stuk privé-bezit is. De stichting heeft o.a. als doelstelling een ecologisch verantwoord beheer van de aarde. Met deze statutaire doelstelling borgen we dat er zorgvuldig wordt omgegaan met het stukje aarde dat we aan zichzelf terug geven. De stichting zal deze doelstelling in de praktijk brengen door de grond aan coöperatie Hof van Moeder Aarde te verpachten onder voorwaarde dat de grond ecologisch verantwoord beheerd wordt.
Om de grond onder Hof van Moeder Aarde te kunnen betalen, leent de stichting geld. Zowel bij een bank als bij particulieren.
De erfpachtcanon, die door de coöperatie aan de stichting betaald wordt, wordt zo hoog vastgesteld dat hiermee niet alleen de rente over de leningen betaald kan worden, maar jaarlijks ook een deel van de leningen afgelost. Zodat het stukje aarde, waarmee we samenwerken, beetje bij beetje vrij (van hypotheken en andere beslagen) wordt.
Als de leningen op de grond onder Hof van Moeder Aarde zijn afgelost, blijft de coöperatie gewoon doorgaan met het betalen van erfpacht aan de stichting. Zodat de stichting op termijn nog meer grond vrij kan kopen en ecologisch verantwoord kan (laten) beheren. Bijvoorbeeld door een biologische boer of een andere duurzame woon-werk gemeenschap.
Wil jij ook samenwerken met de aarde als levend wezen en een bijdrage leveren aan een duurzaam, ecologisch verantwoord beheer van de aarde? Wordt dan voor € 50 per jaar vriend van Stichting Hof van Moeder Aarde of teken in op 1 of meer van de Hof van Moeder Aarde rentecertificaten.
Om de grond onder Hof van Moeder Aarde aan te kunnen kopen, geven we 100 rentecertificaten van € 500 uit, 50 met een looptijd van 5 jaar en 50 met een looptijd van 10 jaar. Als tegenprestatie ontvang je een maal per jaar 3% rente. Het geleende bedrag wordt aan het einde van de looptijd ineens afgelost.

Woehoe, het blijft lekker stromen!

Het blijft heerlijk stromen hier met de Hof van Moeder Aarde. We zijn tot een akkoord gekomen met de huidige eigenaars van de plek en ons gesprek met een van Nederlands duurzame banken is positief verlopen. De laatste puntjes worden op website en businessplan gezet zodat we snel van start kunnen gaan met de Crowdfinding. Het voelt zo goed wat we jullie allemaal te bieden hebben, we kunnen bijna niet wachten jullie daar straks allemaal te mogen ontvangen :-)

Jaaaaaaa, we zijn begonnen

Jaaaaaa, het is eindelijk zover. Na 3 jaar zoeken, wensen, hopen, vallen en weer opstaan, samen veel plezier hebben, elkaar steeds beter leren kennen, bergen brieven aan en gesprekken met gemeenten, hebben we eindelijk onze plek gevonden om te landen met ons project Hof van Moeder Aarde.


Zo werkend aan de website begint het allemaal we heel erg echt te worden….


Het is bizar hoe alles wat we ooit hebben gedroomd, tot het zwembad aan toe wat Norah's grootste wens was, in vervulling lijkt te komen.


Nog wel spannend, het gesprek met de bank. Hoeveel geld willen ze ons lenen? En hoeveel geld moeten/mogen we dan verzamelen met onze crowd funding aktie. Daar waar we eerst een boel beren op de weg zagen, als het gaat over crowd funding, lijken ook dit ineens zachte teddyberen te zijn want…hoe leuk wordt onze plek en wat hebben we mensen veel te bieden!


Joepie, we hebben er zin in!