Groene camping

Hof van Moeder Aarde heeft een kleinschalige groene camping. Deze camping telt zo'n 50 kampeerplaatsen op 1 wat kleiner veld en een groot veld. Dit grote veld is ook uitermate geschikt om met een groep te komen kamperen. Er is over het algemeen altijd wel genoeg plek dus het is prima als je spontaan langs wilt komen. Reserveren hoeft dus niet (tenzij je een veld wilt afhuren voor een grote groep.)

Onze camping biedt jou het hele jaar de kans om voor kortere of langere tijd:

 • het leven in een mini eco-dorp te ervaren,

 • de verbinding met jezelf en de balans tussen zijn en doen te herstellen,

 • als co-creator bij Hof van Moeder Aarde betrokken te zijn,

 • te genieten van de overvloed aan mogelijkheiden die Hof van Moeder Aarde biedt.

Recreatief verblijf

Als camping-gast verblijf je in je eigen tentje, camper of caravan. Of in een van onze yurts, de Waard tent of stacaravan.

Neem je je eigen tentje, camper of caravan mee, dan kun je bij aankomst uit de beschikbare plaatsen zelf een mooie plekje uitzoeken. De meeste plekken hebben 6 Ampere stroom en sommigen hebben een waterkraan met afvoerputje bij de plek zelf. Er zijn een paar plekken met 10 Ampere stroom. Stroom kun je afnemen, hoeft natuurlijk niet. Bij aankomst kun je je inschrijven in la Cantina, deze is geopend van 9-11.30 en van 15.00-17.00. Op deze tijden is er altijd iemand aanwezig om je welkom te heten en even rond te leiden. Op andere tijden kun je altijd even bellen naar de dienstdoende hofdame of hofheer, telefoonnummer hangt op het raam rechts bij de ingang van la Cantina.

Een Yurt dien je wel van te voren te reserveren. Voor nadere informatie en reserveren neem je contact op met harm@hofvanmoederaarde.nl.

Onze reeds opgezette 4 persoons de Waard tent is verder niet ingericht en kost 20 euro per dag aan huur (normaal betaal je 8 euro per dag voor je eigen tent). Daarnaast betaal je wel nog je kampeerkosten pp pd. Voor nadere informatie en reserveren neem je contact op met arjan@hofvanmoederaarde.nl.

Overnachten in een stacaravan of Kip caravan behoort vanaf 19 augustus ook tot de mogelijkheden. Prijs voor het verblijf in het Kipje is 30 euro per nacht voor 1 of 2 personen. Verblijf in de sta caravan is 40 euro per nacht voor 1 of 2 personen. oor nadere informatie en reserveren neem je contact op met anna@hofvanmoederaarde.nl.

Tijdens je verblijf kun je gebruik maken van de douches, toiletten en wasbakken in het sanitair-gebouw en de wasmachine en droger in de wasserette. Hier mogen alleen biologisch afbreekbare zeep, shampoo en waspoeder gebruikt worden. Voor het gebruik van de douches heb je muntjes nodig, die bij je inschrijving en in de hofwinkel te verkrijgen zijn.

We streven naar een situatie waarbij er op Hof van Moeder Aarde geen chemisch toiletten gebruikt worden. Tot 2018 hebben we een soort overgangsregeling, zodat gasten die hier eerder waren hier aan kunnen wennen.

Welkom als gast-lid van onze cooperatie

Camping-gasten beschouwen wij als gast-leden van onze woon-werk gemeenschap. We nodigen je van harte uit om als gast-lid te partipiceren in ons basis-programma en een actieve bijdrage te leveren aan het bewust zijn, duurzaam doen en divers genieten hier op Hof van Moeder Aarde. Dit betekent niet dat je als camping-gast hier van alles moet, maar wel dat je hier een paar bijzonder leuke, lekkere en leerzame dingen kunt doen. Bijvoorbeeld een Individuele Retraite of (met je hele gezin) een Open Space Vakantie houden. En ben jij er aan toe om een (paar) dag(en) of de hele vakantie helemaal niets te doen? Dan is dat ook goed!

Een overvloed aan mogelijkheden

Zowel op het terrein van Hof van Moeder Aarde als in de nabije omgeving zijn er ook meer dan genoeg leuke dingen om te doen: een speeltuin met diverse speeltoestellen en een kinderboerderij voor de kleintjes, voor de tieners een eigen openlucht zwembad, een tafeltennistafel en een groot veld waar een potje voetbal of volleybal gespeeld kan worden, de Needse Berg op 10 minuten wandelen en diverse wandel- en fietsroutes en allerlei kleinschalige attracties in de buurt.

Voor vaste bewoners en gast-leden heeft Hof van Moeder Aarde een Hofwinkel met biologische levensmiddelen en groenten, kruiden, fruit en bloemen uit eigen Tuin. Onze Cantina doet dienst als gemeenschappelijke woonkamer. Hier kun je internetten, boeken lenen en lezen uit onze bibliotheek, (cooperatieve) spelletjes spelen en alleen of samen met anderen genieten van en kopje koffie of thee met biologische lekkernijen. Zo nu en dan organiseren we hier ook huiskamerconcerten.

Prijzen

Prijzen zijn per dag en exclusief 1,00 euro toeristenbelasting.

 • Kinderen onder 2 jaar gratis

 • Personen 16 jaar en ouder 5,00 euro

 • Kinderen 2 t/m 16 jaar 4,00 euro

 • Hond gratis

 • Tent / Caravan/ Kamper 8,00 euro

 • Extra bijzettent 2,00 euro

 • Elektra (6 Amp.) 3,00 euro

 • Gebruik wasmachine inclusief biologische waspoeder 4,00 euro

 • Douchemuntjes 50 eurocent

Wil je op onze camping kamperen of een yurt of stacaravan huren? Voor nadere informatie en reserveren neem je contact op met harm@hofvanmoederaarde.nl.

Zwembad

Uniek aan onze kleinschalige camping is het zwembad van 10 meter bij 8 meter en 1.10 tot 1.40 diepte. Het is onze grote wens om deze om te toveren tot natuurzwembad. Wegens de vele investeringen die we moeten doen vanwege achterstallig onderhoud zal deze verduurzaming pas in de loop der jaren kunnen plaatsvinden. Het is afgelopen zomer tevens niet gemakkelijk gebleken het zwembad te laten voldoen aan de voor een camping gestelde kwaliteits eisen, dus we weten nog niet helemaal zeker of wanneer het zwembad in 2018 weer geopend gaat worden.

Kinderboerderij

Nu nog bestaande 4 minigeitjes (Sara, Flora, Fauna en Lotje), onze Haan Loeki plus 3 jonge hanen, 4 kippen (Witje en Kiko en 3 nog jonge kipjes), 2 loopeenden (Flipper en Don) en een mini pony van net een jaar oud waar dus nog niet op gereden kan worden. Sowieso...onze Thijs is 68 cm hoog :-)